• Nederlandse wind- en zonne-energie
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Zekerheid met een vast energiecontract
Concept Header Homepage 2023

100% Groene stroom

Duurzame energie uit eigen energiebronnen

Bereken je termijnbedrag

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Nederlandse wind- en zonne-energie 100% groene stroom uit Nederland Zekerheid met een vast energiecontract
€ 150,- korting op een vast contract

Bereken je termijnbedrag

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Nederlandse wind- en zonne-energie 100% groene stroom uit Nederland Zekerheid met een vast energiecontract
€ 150,- korting op een vast contract

Groene energie uit Nederland

De groenste energieleverancier. Dat zijn wij. Als zelfstandig Nederlands energiebedrijf ontwikkelen we sinds 1995 samen met lokale energiecoöperaties, duurzame energieprojecten in Nederland. We verkopen nooit meer stroom dan we zelf opwekken. Puur groen dus en jij weet precies waar jouw stroom vandaan komt.

De stroom die jij verbruikt, helpt ons om nog meer duurzame energie in Nederland op te wekken. Samen met onze klanten zetten we de energietransitie in beweging. Stel zelf je energiepakket samen, bereken je termijnbedrag en meld je aan. Daarna hoef je niets te doen, want wij regelen de rest.

CTA Janneke en Groene Stroom

Kies ook voor 100% groene stroom

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom uit Nederland. Kies voor zekerheid met een vast energiecontract, of voor flexibiliteit met een variabel energiecontract of dynamisch energiecontract. Bereken eenvoudig zelf je termijnbedrag.

Kies je contract
Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Onze groene stroom contracten

CTA Isolatie advies vloer

Vast contract

Met een vast energiecontract heb jij zekerheid over jouw energiekosten en geen last van prijsschommelingen. Nu met € 150,- korting op een vast contract.

Kies voor vast
Header Gasloos wonen v2

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je flexibele energietarieven. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder opzegvergoeding. Kies voor groen en vrij!

Kies voor variabel
CTA Dynamisch energiecontract v2

Dynamisch contract

Met een dynamisch contract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies voor dynamisch
CTA Stroometiket Pure Energie

Wat is groene stroom?

Stroometiket Pure Energie

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt met duurzame energiebronnen in Nederland. Wij zien windmolens en zonnepanelen daarin als belangrijkste energiebronnen. Op ons stroometiket zie je in één oogopslag hoe jouw geleverde stroom wordt opgewekt, of dit in Nederland wordt gedaan en wat het aandeel is van de gebruikte energiebron.

Lees meer

De voordelen van Pure Energie

Iconenset groen donkergroen Eerste Prijs

100% groene stroom

Onze stroom is de groenste van Nederland. Consumentenbond beoordeelt ons al negen jaar op rij met een 10 voor duurzaamheid

Iconenset groen donkergroen financieel

Grip op je verbruik

Altijd grip op je verbruik of je energiezaken makkelijk regelen via Mijn Pure Energie en onze vernieuwde app

Iconenset groen donkergroen Keurmerk

Beste energieleverancier

Onze klanten geven ons een 8.6 en daarmee behoren we tot de best beoordeelde energieleveranciers op Klantenvertellen.nl

Iconenset groen donkergroen Slagschaduw

Wind- en zonneparken

Met onze eigen windmolens en zonprojecten maken we genoeg stroom voor honderduizenden Nederlandse huishoudens

CTA Groene Stroom Pure Energie

Kies voor CO2-gecompenseerd gas

Wij compenseren jouw gasverbruik tegen de hoogst mogelijke standaard: Gold Standard van het WNF. Daarmee compenseren we de uitstoot van jouw gasverbruik en dragen we samen een steentje bij aan het milieu. Win-win.

Kies CO2-gecompenseerd gas

Dit zeggen onze klanten

8.6/10 KlantenVertellen.nl - Klant beoordeling
3792 mensen 93 % beveelt ons aan. KlantenVertellen.nl
Super
Super 10
Tigrelle Uijttewaal, Amsterdam 5 december 2022
Vlekkeloos geregeld
Perfect 10
GDeJong Zwerwer, Groningen 29 maart 2024
Overstap erg soepel (snel en duidelijk) verlopen.

Feedback app;

Gebruiksvriendelijk / overzichtelijk, wel wat traag in gebruik (schakelen tussen schermen en geen overzicht gas/stroom in 1).
Tot dusver zeer tevreden 9
Rob, Tinte 6 april 2024
sympathieke personen van Pure Energie door de telefoon sympathieke personen gesproken door de telefoon met praktische antwoorden op mijn vragen.
sympathieke personen van Pure Energie door de telefoon gesproken. 10
Lex, Driebergen 18 december 2023
Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen.
Duidelijke en heldere communicatie! 9
Robert Tukker, Utrecht 18 maart 2024
Vlotte afwikkeling in overdracht
Prima 10
Femme, Zeist 11 maart 2024
Ik ben pas ruim 1 maand afnemer bij Pure Energie, dus ik kan niet van ervaringen spreken, anders hierboven omschreven: probleemloos en zorgeloos aan kunnen melden.
Probleemloos kunnen aanmelden en tot dusver zorgeloos 8
Han, Heerhugowaard 2 februari 2024
Ik heb geen problemen ervaren met mijn overstap. Alles is geregeld zonder gedoe met de oude en nieuwe leverancier. Ik heb het volledig online gedaan dus nog geen persoonlijk contact gehad, maar persoonlijk vind ik dat niet zo erg.
Overstap is prima verlopen 8
Pascal, Emmen 12 januari 2024
prima uitleg over hoe alles werkt duidelijk in alles .nog niet eerder zo'n

mooie samenvatting gehad .
pima uitleg super 9
Henk , Easternijtsjerk 9 maart 2024
Nooit teleurstellend, snel van begrip, inlevend, oplossingsgericht, klantvriendelijk
super 10
Tigrelle Uijttewaal, Amsterdam 5 december 2022
CTA Pure energie app

Gemakkelijk al je energiezaken regelen

Pure Energie App

Regel al je energiezaken gemakkelijk met de nieuwe Pure Energie App. Download de gratis app op je mobiele telefoon en ga meteen aan de slag. Zo kun je alles zelf regelen. Overal en snel. Precies zoals jij Mijn Pure Energie gewend bent, maar dan op je mobiel.

Download Appstore Apple Download Appstore Android

Veelgestelde vragen over onze groene stroom

Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Duurzame energiebronnen zijn hernieuwbaar en raken nooit op, zoals bijvoorbeeld zon, wind en water. Bij het opwekken van groene energie uit duurzame energiebronnen komt weinig tot geen CO2 vrij. Daarom wordt het steeds belangrijker dat we met zijn allen overstappen van fossiele en vervuilende energiebronnen naar duurzame alternatieven. Zo beperken we de impact op het milieu en kunnen we nog langer van deze aarde genieten.


Welke energiebronnen zijn duurzaam?
Welke soorten groene energie zijn er?

Er zijn verschillende soorten groene energie. Bij Pure Energie wekken we groene energie op uit zon, wind en water. Met onze Nederlandse zonnepanelen en windmolens wekken we zonne-energie en windenergie op. Sinds kort wekken we ook waterenergie op door middel van waterkracht. Ook dit is een vorm van groene energie. De stroom uit windenergie, zonne-energie en waterkracht noemen we groene stroom.


Welke energiebronnen zijn duurzaam?
Wat is het verschil tussen groene energie en grijze energie?

Alle Nederlandse huishoudens zijn aangesloten op hetzelfde elektriciteitsnetwerk. Of je nu voor grijze stroom kiest of voor groene stroom: iedereen krijgt dezelfde circa 230 volt uit het stopcontact. Het verschil tussen grijze en groene stroom is de manier waarop de stroom is opgewekt. Groene stroom komt uit onuitputtelijke energiebronnen als zonne-energie, windenergie of waterkracht. Grijze stroom wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, zoals gas en steenkool, of kernenergie.


Het verschil tussen groene en grijze stroom
Hoe stap je over op groene energie?

Overstappen op groene energie is heel eenvoudig. Bekijk ons actuele aanbod en stel je pakket samen, controleer de einddatum bij je huidige leverancier en daarna regelen wij de rest. Heb je nog een lopend contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem. Wij zorgen er voor dat dit contract wordt opgezegd en dat jij nooit zonder stroom komt te zitten. Zelf hoef je niets meer te doen.


Overstappen naar groene energie
Wat is de verdeling tussen de wind- en zonne-energie van Pure Energie?

Wij bouwen windmolens en zonneparken in Nederland en de stroom uit deze energiebronnen leveren we aan onze klanten. Je kiest als klant zelf uit welke energiebron jouw stroom komt. Het grootste deel van onze groene stroom wordt opgewerkt met windmolens (97,7%). Een kleiner deel wekken we op met onze zonnepanelen (2,2%) en een waterkracht project (0,1%).


Bekijk ons stroometiket
Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Groen gas (biogas) wordt gemaakt uit biomassa. Je kan hier energie van maken door het te vergisten. Groen gas is schaars in Nederland. Op dit moment kunnen wij geen groen gas inkopen en leveren wij het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard: Gold Standard van het WNF. De hoeveelheid CO2 die we hier uitstoten, wordt dan ergens anders op de wereld gecompenseerd. Onze CO2-compensatie certificaten komen uit duurzame projecten van over de hele wereld. Wil je weten welke projecten? Klik dan op de onderstaande button.


Meer informatie over CO2-gecompenseerd gas
Hoe word ik klant bij Pure Energie?

Klant worden bij Pure energie is heel eenvoudig. Bereken je nieuwe termijnbedrag en kies je energiepakket via onze website. Als we je aanmelding hebben ontvangen hoef je zelf niets te doen. Wij regelen alles voor je.


Meld je aan